Fuktighets & Temperaturmåler

Vår erfaring og omfattende forskning utført gjennom årene har hjulpet oss å forstå nøyaktig hva våre kunder ser etter
Kontakt oss for mer info »
Kontakt

Fuktighets & Temperatur måler for rund & firkant balle

Super pro Combi Fuktighets & Temperatur måler for høy og halm baller runde og firkanta.


Med dette instrumentet /verktøy får en full kontroll på fuktighet og eventuelt varmeutvikling i baller. Om en velger lagrings tørre eller skall ammoniakk behandle halmen som ikke er lagrings tør, Får en full kontroll på ballene. (Innpakket grasballer som er bra fortørket).

Det har blitt svært kostbar å Ammoniakk/NH3 behandle halmen. En kan justere mengden ammoniakk etter fuktigheten. En trenger ikke bruke unødvendig stor mengde kostbar ammoniakk for å være på den sikre siden. Om fuktigheten i ballen er over 15% er den normalt ikke lagrings tør. Om halmen er nesten lagings tørre kan en redusere ammoniakk mengden betydelig fra anbefalte 3%, noen praktiserer å bruke 2% og helt ned til, 1% mengde av ballens vekt, hvis den er nesten lagrings tør.      Ammoniakken skal kun holder muggen borte.    Super pro Combi Fuktighets & Temperatur måler er verktøyet som hjelper deg i denne vurderingen å kvalitet sikre ballen. De er langt rimeligere å kjøpe kraftfôr, en ammoniakk. Flere bruker minimum/lite ammoniakk kun så halmen ikke mugger.  
IMG_0621
Det er flere presse varianter på markedet med ulik presse hardhet og størrelser. En balle er ikke en balle det er stor variasjon på hvor hardt den er presset, størrelser og ikke minst hvor mye tørrstoff inneholder hver balle. Super pro Combi Fuktighets & Temperatur måler, hjelper deg å dokumentere hva du har i ballen.  En firkant balle på dimensjonen 1,2x1,3x lengde/m er ofte betydelig løsere presset enn på dim 1,2x0,7/ 0,9 x lengde/m.  De største firkant pressene 1,2x1,3 m har et kraft behov over 400 hk selv dette er ikke nok for å oppnå pressehardheten som de noe mindre.  Prøv selv å stikke Super pro Combi spydet inn i ballen. Du vil bli overrasket hvilken ulik hardhet ballen har. Samme forhold får en på fast kammer / variabel kammer rund bal presse også.  Foresetter at den som presser kjører med fullt trykk på kammet i pressen.
IMG_0630
Denne sesongen bli noe utfordrerne også med været med å få presset halmen lagringstørt. Vær messing er nok Østlandet noe tørrere klima, men det kan være store utfordringer også der. Store skurtreskere / skjærbord på 20 / 25 fod    legger en stor streng med halm bak seg. De kan være svært utfordrerne å oppnå lagrings tørr halm selv om en venter noen dager til en presser.  Det mest optimale vil være og sprede den utover, så en siker en bedre gjennom tørking før pressing. Om halmen skal være lagrings tørr. Er en riktig uheldig å får nedbør i tillegg, i halmen etter den er tresket, er den store halm strenger nesten umulig å få tørket opp i gjeng. En registrerer også ofte at kornet kan være modent/tørt nok til tresking, men halmen er ikke moden og fortsatt har høy fuktighet/mye grønt etter tresking.    Super pro Combi Fuktighets & Temperatur måler er et verktøy til stor hjelp for å kontrollere kvalitet sikre når en presser halm og høy.
IMG_0259
Nå kan en enkelt med denne måleren få full kontroll dokumentert kvalitet hva som er vann/fuktighet og hva som er tørrstoff i en balle.  Ved kjøp og salg av grovfor kan en bruke dette verktøyet Super pro Combi Fuktighets & Temperatur måler til å dokumentere tørrstoff innholdet kvalitet sikre varen for begge parter. Enten en avtaler pris pr balle eller kg pris, får en mye større kontroll for kjøper og selger. Hva hver balle inneholder av tørrstoff. Det er kostbart å frakte vann / grovfor med høy fuktighet. Kostnader med transport er en betydelig del av prisen på grovforet når de skal fraktes på, en lengre avstand. Balle størrelsen firkant 120cm x70/90 cm x lengden på balle er den mest kostnadseffektive type firkant balle å transportere. Hardt presset og en utnytter best lukket lasterom. Tørr ubehandlet halm som skal transporteres er krav fra myndigheter om å være tildekket under transport. Det er flere lukkede/kapell trailere som går mellom øst og vest som har mulighet å ta halm som rimelig retur frakt,  enn åpne trailere som må bruke presenning.
halm%20tale%20(3)
Denne Super pro Combi måleren kan oppnå store økonomiske fordeler ikke minst en får mye bedre oversikt og kvalitetskontroll av ballen   Fuktighet og temperatur inni selve ballen (kjernen) som er presset. Spyde er 50 cm langt, en når inn i kjernen av baller av høy og halm. Har en stablet baller innendørs hus/lager har en full kontroll på temperaturen inni selve ballen/ kjernen. Alltid fare for varmgang / brannfare.  (Måleren kan også brukes på innpakket grasballer som er bra fortørket.)
IMG_0261
Halm som er lagrings tørr brukes stadig i større mengder til husdyr som går på halmtale. Landbruket har en stor utvikling med stadig nye krav til hold/oppstalling av husdyr. Der kravet til dyrevelferd har stort fokus i media. Ikke minst Mattilsynet er rundt og kontrollerer at krav blir opprettholdt.  Dess tørrere halmen er jo mer oppsugnings effekt har den i bruk som halmtale. En bruker mindre mengder halm totalt i kg, for at husdyr skal ha et tørr ligge underlag.   

Halmtalle Daglig strømengde av halm varierer med dyrekategori. Som utgangspunkt benyttes følgende normer: · 8-12 kg per ku · 1,4 kg pr 100 kg levende vekt per ungdyr Ved bruk av halmtalle bør det legges et tykt lag allerede fra starten av. Talle kombinert med tett betonggolv som skrapes ved fôringsplassen, og tråkktalle gjør at halmforbruket kan reduseres noe.  
 

Tekniske data for SUPERPRO COMBI Høy& halm fuktighets/ temperatur måler:

 
 • Digital aflæsning med én decimals sikkerhed
 • Baggrundsbelyst display
 • Boks i stødsikker ABS plast
 • 50 centimeter langt metal spyd med fugtigheds- og temperatur måler
 • Automatisk beregning af gennemsnit
 • Mulighed for kalibrering
 • Måleområde – fugtighed : 8,5 – 80 %
 • Måleområde – temperatur. : -5 - +70 C
 • Arbejdstemperatur : -5 - +70 C
 • Display : To-linjers digital med baggrundsbelysning
 • Vægt : 0,4 kg
 • Batteri : 9 V Alkaline
 • Nøjagtighed : Bedre end +/- 1,5 %*
 • * I normal fugtighedsområde, ved anvendelse af gennemsnit og kalibrering
 • Produceret i Danmark
org%20bilde%20fukt%203%2C