Om Arvid Gimre

.Vi kan selge kvalitetsprodukter til en rimelig pris, på grunn av svært lave drifts kostnader. Vi har kun 1 stk fast ansatte, stor omsetting, solid økonomi, og vi har utstyr på lager. Vår beliggenhet er gunstig for transport. Dette resulterer i at du gjør en meget bra handel hos oss.

Last ned lit historie Arvid Gimre

Bladet Traktor 2007

Stavanger Aftenblad 2004

Bedre garsdrift 4 2007

Bedre garsdrift 6 2006

Bedre garsdrift 2011

Bedre garsdrift Finn Norum auksjonen

Sola Bladet 2007

Sola Bladet 2007 traktor Stryn auksjon 

Nationen 2005 Jærbonde 2 side

Norsk Landbruk nr 5 2006

 

Har solgt 100 traktorer på halvannet år

arvid paa traktorref. fra Stavanger Aftenblads nettutgave 08.01.2004

Arvid Gimre er trolig en av de beste traktorselgerne i landet. Helt alene har han solgt mer enn 100 traktorer på 18 måneder.

VIGDEL: Ute på tunet på gården på Vigdel i Sola står tre store og skinnende traktorbeist klare for levering til kunder.

- Den i midten er en Fendt Vario Favorit 716. Den har 190 hestekrefter og koster rundt 600.000 kroner. Det er den 100. traktoren jeg selger på 18 måneder. Inge Sør-Reime fra Nærbø har kjøpt den, sier Arvid Gimre til Aftenbladet og gliser. Bonden Arvid Gimre drev det for ganske få år siden stort innen kjøttproduksjon. Så sent som i 1998 hadde han 300 storfe på gården. Dette året solgte han 45 tonn storfekjøtt alene.

- Men så oppdaget jeg den beinharde virkeligheten innen norsk landbruk: Jo mer jeg produserte - dess mindre fortjeneste ble det. Jeg måtte tenke nytt og finne på noe smartere å drive på med, sier Gimre.

En tid var han inne på tanken om å starte som storbonde i Romania. Han var inne i seriøs planlegging og var flere turer nede i landet for å se forholdene an, men fant ut at han måtte la det bli med tanken..

- Mens jeg var aktiv bonde, holdt jeg også på med litt salg av landbruksmaskiner sammen med en kamerat. For 18 måneder siden ble det traktorsalg på heltid, og egentlig var det mulighetene med internett og høy kronekurs som fikk meg på ideen om å starte med salg av traktorer her til lands, sier Gimre.

Han var en tur i England for å kjøpe seg skurtresker.

- Der ble jeg kjent med en storbonde som fortalte meg at han alene solgte rundt 500 traktorer til kunder i hele Europa hvert år. Den mannen kjøper og selger 30-40 traktorer i slengen, sier Gimre.

Da han startet med traktorsalget for 18 måneder siden var kronen sterk. En Euro tilsvarte kr. 7,40. I dag er en Euro verd kr. 8,40 eller deromkring. Da var forholdet en norsk krone og en dansk krone som en til en. Nå er en dansk krone verd kr. 1,14 i norsk valuta. Men norske kroner står seg godt i forhold til britiske pund. - Kronekursen og mulighetene med markedsføring på egen hjemmeside på internett har skaffet meg et marked, ikke bare på Jæren og i Norge, men også videre, sier Gimre.

Han har solgt traktorer og andre landbruksmaskiner både til Danmark og Litauen. Snart går det en traktor fra England via han og til Afrika.

Så sent som i desember måned 2003 solgte Gimre 23 traktorer på den norske markedet. Åtte av disse doningene kjøpte kunder fra Jæren.

I 2003 hadde Vigdel-bonden 5000 besøk på egen hjemmeside for traktorer på internett.

- Jeg vet egentlig ikke om det er lite eller mye, men de som har greie på slikt, sier det er mye, sier Arvid Gimre.

Og når jærbønder og storbønder ellers i Norge handler traktor, så skal de ha skikkelige doninger. De kjøper John Deere, Massey Ferguson; Fendt og New Holland.

- Hvor stor og dyr er den største traktoren du har solgt så langt?

- Den kostet rundt 800.000 kroner og hadde 270 hestekrefter. Moderne traktorer i dag er høyteknologiske maskiner. De har dataskjerm med en masse innlagte funksjoner som oppegående folk trenger minst en dag å sette seg inn i. De har fronthydraulikk, trinnløs girsystem (altså joystick) og de har styrehytte og cd-spiller og en masse andre finesser.

- Du må være en av de beste traktorselgerne i Norge når du hadde sju, åtte prosent av salget her til lands i 2003?

- Så stor er jeg vel ikke. Vi sier rundt fem prosent, sier Gimre.
Mandag satte en 20 år gammel maskin sine åtte hjul på kaia i Tananger. Kjøperen, traktorkremmer Arvid Gimre, kan nå hente posten i det som kanskje er Norges største traktor.

se link til Stavanger Aftenblad

http://web3.aftenbladet.no/lokalt/article417925.ece
link til Bedre Gardsdrift

Nyhetsbrev fra gardsdrift.no - uke 9 2007 20 år gammel versting med V8 .

http://www.gardsdrift.no:80/id/10604.0